Obegränsat mobilt bredband ett krav för familjer

Har ni någon gång haft ett mobilt bredband där surfmängden har varit begränsad? Ja, då vet du att det inte finns mycket som är så irriterande som när familjens surf är förbrukad? Så håll barnen nöjda med ett obegränsat mobilt bredband - det lönar sig ofta i längden.

För en normal familj på fyra personer så är ett mobilt bredband med obegränsad surf det klart bästa alternativet. Det är en trygghet att veta att surfen inte kommer att ta slut och både barn och vuxna kan obehindrat spela, kolla på serier och lyssna på musik.

Ett obegränsat mobilt bredband kostar visserligen lite mer än ett som har en begränsad surfmängd, men vår samlade bedömning är det är värt merkostnaden för de allra flesta familjer. Man måste i sammanhanget också väga in vad det kostar att fylla på surf i slutet av månaden, vilket ofta inträffar om man har begränsad surf, och som ofta blir en ganska betydande kostnad när man summerar ett helt år.

Jämför mobilt bredband med obegränsad surf

Det finns många olika alternativ på marknaden och priset ligger ofta någonstans mellan 400 och 500 kr i månaden. Eftersom ett mobilt bredband använder sig av mobilnätet så är det viktigt att du väljer en leverantör som har bra täckning på din bostadsort och på de platser dit du vill kunna ta med dig ditt mobila bredband.

Var också uppmärksam på om det ingår någon mobil router i abonnemanget. Om det inte gör det så måste du skaffa en sådan själv för att kunna nå din internetanslutning via wifi i din bostad. Om det ingår en router så kan det ibland vara förknippat med en bindningstid.

Du ska också vara medveten om att mobila bredband som på pappret har obegränsad eller fri surf i själva verket har en övre gräns. De flesta når aldrig upp till den vid normal användning, men kolla upp på förhand vad det är som gäller för att undvika obehagliga överraskningar.

Barn är ofta storförbrukare

Barn tenderar att göra av med mer surf än vad de vuxna i familjen gör. Det är givetvis svårt att generalisera, men vår bedömning är att om ni är minst två barn i familjen så är ett abonnemang med fri surf det enda rimliga alternativet. Att titta på högupplöst video förbrukar ganska mycket data och även vissa onlinespel - och just detta brukar vara två favoritsysselsättningar för barn och ungdomar.

Därför ska du ha ett obegränsat mobilt bredband till familjen

  • Totalekonomin blir ofta bättre

    Ett mobilt bredband som har mindre surf har givetvis en lägre månadskostnad. Men du behöver inte fylla på med extra surf speciellt många gånger innan den prisskillnaden är uppäten. Satsa på fri surf - för en familj blir det nästan alltid billigast i längden.

  • Slipp barnens gnäll på att surfen är slut

    Är du förälder så behöver den här punkten ingen närmare förklaring. Med obegränsad surf så slipper du mycket gnäll och du får en betydligt smidigare vardag.

  • Njut av filmer och serier i den högsta bildkvaliteten

    Med ett mobilt bredband med fri surf så behöver du inte tumma på kvaliteten. Titta på film och serier i 4K-upplösning utan att behöva vara orolig för att surfen ska tryta.

Sammanfattning

Det finns inget som stör familjefriden så mycket som när datamängden är förbrukad. Ofta är det dessutom dyrt att fylla på med extra surf. Vårt tips är att redan från början välja ett mobilt bredband med fri/obegränsad surf, så sparar du mycket problem. Dessa abonnemang är så klart lite dyrare, men för en normal familj blir det ändå en besparing i det långa loppet.

Obegränsat mobilt bredband ett krav för familjer

Så vilket mobilt bredband med obegränsad surf ska man välja?

Våra rekommenderade alternativ för juli 2024 hittar du nedan:

Obegränsat mobilt bredband från Chilimobil

1. Chilimobil

Chilimobil är nya och använder sig av Tres mobilnät, vilket gör att Chilimobil är en dålig ide om du bor i norra delarna av landet och en riktigt bra idé om du inte gör det.

Chilimobil kör helt utan bindningstider och det är inte möjligt att köpa till en router.

Läs mer

Obegränsat mobilt bredband från Comviq

2. Comviq

Comviq använder sig av samma nät som Tele2 då man är en del av just Tele2. Man erbjuder ett obegränsat mobilt bredband som är riktigt prisvärt.

Bästa av allt med Comviq är att du kan binda dig i 24 månader och då med en router på köpet vilket gör det ännu mer prisvärt.

Läs mer

Obegränsat mobilt bredband från Tre

3. Tre

För dig som inte bor i norra delarna av landet så kan mycket väl Tre vara bästa valet då de generellt har riktigt god prestanda i sitt nät med bra hastigheter och svarstider, mycket tack vare att de är en av få operatörer som erbjuder 5G på mobilt bredband.

Binder du dig hos Tre så får du även en bra 4G & 5G-router på köpet.

Läs mer

Obegränsat mobilt bredband från Tele2

4. Tele2

Tele2 använder sig av samma nät som Telenor på 4G då man delar nät. Man erbjuder en obegränsat mobilt bredband men det är lite dyrare vilket vi inte riktigt gillar.

Det är möjligt att mot en extra kostnad per månad lägga till en 4G-router hos Tele2.

Läs mer

Obegränsat mobilt bredband från Telenor

5. Telenor

Detta är en av våra favoriter och det har att höra med att man har täckning i hela Sverige och väldigt bra priser då Telenor ger en rabatt i hela 24 månader utan bindningstid.

En stor fördel är att man kan lägga till en 4G-router och få den på köpet!

Läs mer

Hoppa längst upp på sidan